Big Green Egg

Barbecueland3

De Big Green Egg vindt zijn oorsprong in Oost-Azië. Zo’n 3000 jaar geleden werd in China een bepaald soort kleioven ontwikkeld. De Japanners namen het principe van de oven over en noemden deze ‘kamado’ (oven, vuurplaats).

Vele eeuwen later, net na de Tweede Wereldoorlog  werd de ‘kamado’ door de Amerikanen in Japan ontdekt en mee naar huis genomen. In een tijd dat heel Amerika zijn hamburgers op de barbecue bereidde.

Het ei is gemaakt van dik, hittebestendig keramiek dat zeer hoge temperaturen verdraagt (>1100 ºC) en een groot isolerend vermogen heeft. Aan de buitenzijde is een 'onverwoestbare' glazuurlaag aangebracht. Een uitgekiend scharnier en dito handgrepen maken probleemloos openen en sluiten mogelijk. De hoge stabiliteit en goede verplaatsbaarheid zijn nog te vergroten met een optioneel solide stalen onderstel op wielen of een houten tafel op wielen.

Powered by
Publish for Free


De green egg is een barbecue die zich uitstekend leent voor het bakken, braden, koken, roken en grillen van vlees, gevogelte, vis, groenten, aardappelen, brood en pizza's. Zelfs complete maaltijden zijn er in te bereiden.

Daarbij blijven door het warmtecirculatiesysteem de smaak, geur en kleur van de voedingsmiddelen optimaal behouden. Door die unieke rondom-verwarming wordt voedsel sneller bereid en blijft vlees ongekend mals.

Er zijn verscheidene modellen te verkrijgen al of niet met een onderstel of houten tafel: aan u de keuze.